Jan Skopeček: Udělám vše pro to, aby ve středních Čechách nepřišla k moci koalice ANO a SPD

14. srpna 2024
Jan Skopeček: Udělám vše pro to, aby ve středních Čechách nepřišla k moci koalice ANO a SPD

(INFO.cz) Jak může podle Jana Skopečka budoucí středočeský hejtman reagovat na Green Deal a průmyslovou transformaci, jež se dotýká například i ve středních Čechách silně zastoupeného automobilového průmyslu? Dovedl by si lídr středočeské kandidátky SPOLU Jan Skopeček představit budoucí vládu na kraji společně s hnutím ANO? To vše se dozvíte v podcastu InfoTalks na INFO.cz.

Celý rozhovor s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na INFO.cz.

„V krajských volbách udělám vše pro to, aby se k moci nedostala koalice ANO a SPD,“ říká lídr kandidátky SPOLU ve Středočeském kraji Jan Skopeček.

Místopředseda Poslanecké sněmovny a poslanec za ODS v novém dílu pořadu InfoTalks vysvětluje, že i to byl důvod, proč v tomto kraji jde koalice SPOLU do voleb společně. „Koalici SPOLU jsme ve středních Čechách vytvořili i proto, abychom hnutí ANO porazili – a výsledky z nedávných evropských voleb nám ukazují, že máme velmi dobrou šanci být první na pásce,“ říká Jan Skopeček.

Poslanec v rozhovoru představuje své volební priority – od dopravy přes školství až po zdravotnictví – a argumentuje, že je opět načase, aby Středočeský kraj byl ostatním krajům v Česku vzorem. Hovoří ale i „velkých“ tématech: například o nápadu současného vedení kraje o možném spojování s Prahou.

„Nedovedu si představit, že by se Praha spojovala se Středočeským krajem, ani to podle mě nedává smysl,“ míní Jan Skopeček. „Na druhé straně je pravda, že existuje určitá metropolitní oblast, kde je nezbytné spolupráci prohlubovat,“ dodává kandidát na středočeského hejtmana Jan Skopeček.

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice