ODS: Z krajských voleb chceme vyjít ještě silnější, tvořit prosperující regiony jako základ úspěšného Česka!

17. července 2024

(www.ods.cz) Občanští demokraté do podzimních krajských voleb vyšlou třináct silných týmů osobností. Lidem chtějí nabídnout rozumná řešení nejpalčivějších problémů v krajích, ať už se jedná o zlepšování dopravní infrastruktury, zdravotnictví, regionálního vzdělávání nebo dalších oblastí. ODS kandiduje samostatně v pěti krajích, v dalších čtyřech krajích v rámci uskupení SPOLU a ve zbývajících čtyřech krajích v jiných koalicích. Volby se uskuteční v pátek 20. a sobotu 21. září, a to současně s prvním kolem senátních voleb.

Krajské volby představují významnou příležitost ukázat, jak Občanská demokratická strana plní své dlouhodobé závazky vůči občanům a jejich potřebám. S podporou voličů je naším cílem pokračovat ve vytváření silných a prosperujících regionů, které budou základem pro stabilní a úspěšnou Českou republiku.

„O důvěru občanů se během zářijových voleb budou znovu ucházet důvěryhodní a kompetentní politici. Spolu s nimi nabízíme lidem rozumné řešení nejpalčivějších problémů v krajích, ať už se jedná o zlepšování dopravní infrastruktury, zdravotnictví, regionálního vzdělávání nebo dalších oblastí. Z voleb vyjdeme ještě silnější, budeme mít znovu hejtmany a podílet se na úspěšných koalicích,“ říká místopředseda ODS a šéf volebního štábu do krajských voleb Martin Kupka.

Kandidáti ODS:

• Martin Kuba (ODS), Jihočeský kraj
  • Jiří Vaněček (ODS), Karlovarský kraj
  • Dalibor Horák (ODS), Olomoucký kraj
  • Jiří Kulhánek (ODS s podporou KDU-ČSL), Ústecký kraj
  • Tomáš Goláň (ODS s podporou TOP 09), Zlínský kraj

Kandidáti SPOLU – navrhovaní za ODS:

• Jan Skopeček (SPOLU), Středočeský kraj
  • Edvard Kožušník (SPOLU), Liberecký kraj
  • Jan Grolich (SPOLU), Jihomoravský kraj
  • Radek Kaňa (SPOLU), Moravskoslezský kraj

Kandidáti v dalších koalicích – navrhovaní za ODS: