Známe se a věříme si, říká k opětovné kandidatuře do Senátu PČR senátor Jan Tecl

18. července 2024
Známe se a věříme si, říká k opětovné kandidatuře do Senátu PČR senátor Jan Tecl

(www.ods.cz) Jan Tecl, který byl v roce 2018 zvolen senátorem obvodu č. 44 – Chrudim za ODS+STAN+STO, bude letos na podzim obhajovat svůj mandát v senátních volbách. Na jeho podporu spojilo síly šest politických subjektů. ODS, KDU-ČSL a TOP 09 utvořilo koalici s hnutím STAN a Starosty pro občany. Oficiální podporu získal senátor Tecl také od SNK ED, a tak jeho volební koalice nese název: Koalice SPOLU a Starostové s podporou SNK Evropští demokraté. Termín pro podání kandidátek byl do 16. 7., Jan Tecl ji podal již 11. 7.

Senátor Jan Tecl je voličům v obvodu č. 44 – Chrudim znám již mnoho let, protože se aktivní politikou zabývá od roku 2006, kdy byl zvolen do zastupitelstva Havlíčkova Brodu a v letech 2010 až 2022 byl havlíčkobrodským starostou. Jako chotěbořský rodák zná celý tento kraj velmi dobře, protože se do roku 1989 živil jako pošťák a začátkem 90. let začal podnikat jako kameraman, kdy natáčel svatby i další dění ve svém kraji.

Od roku 2018, kdy se stal senátorem, se velmi aktivně podílí na potřebných změnách ve svém kraji, a to nejen jednáním v Senátu a ve své chrudimské kanceláři, ale hlavně při cestách po svém obvodu, kde se pravidelně setkává s občany a starosty a naslouchá jejich přáním a připomínkám. Někdy jde o výstavbu školy či domova pro seniory, jindy zase o revitalizaci parku, kanalizaci nebo vybudování nových parcel pro bydlení. Velkou úlevou pro Havlíčkův Brod bylo otevření jihovýchodní části obchvatu.

Nemusel jsem se dlouze rozhodovat, jestli mám znovu kandidovat za svůj obvod, protože se řídím heslem, že v dobré práci se musí pokračovat. Úspěšně jsme dokončili řadu akcí, ale také započali mnoho projektů, na kterých je potřeba ještě pracovat, a musí dojít ke svému zdárnému cíli. Vnímám, že důležitá témata jsou v současné době zdravotnictví a školství, proto se na ně zaměřím. Na spokojenosti občanů nejen mého obvodu mi velmi záleží. Známe se dlouho a věříme si,“ říká k opětovné kandidatuře Jan Tecl. K tomu hned dodává: „Jsem pyšný na to, v jaké zemi žiji. Proč? Snad nejlépe to charakterizují slova naší hymny. V té se nezpívá, že jsme další hrdý a silný národ, který se bije do prsou a vyhraje pomocí zbraní každou válku, ale její slova vypráví o tom, že je tu krásně a v té kráse jsme my Češi doma. Mně je ctí, že jsem dostal od voličů této země tolik hlasů, že jsem se stal jedním z jejích senátorů, a věřím, že tomu bude tak i v následujících volbách.“

Jan Tecl je velmi aktivní také na své facebookové stránce facebook.com/tecljan , na svém webu jantecl.cz a další podrobnosti si mohou zájemci přečíst i v jeho novinách ŠACH, které jsou na jeho webu volně ke stažení.

První kolo voleb do Senátu PČR se uskuteční 20. 9. a 21. 9., druhé kolo 27. 9. a 28. 9.

Jan Tecl

senátor PČR
krajský zastupitel
starosta města