Partie CNN Prima

17. června 2024
Partie CNN Prima

(CNN Prima News) Pětikoalice zašla už příliš daleko a bagatelizuje situaci ve Sněmovně, postěžoval si místopředseda hnutí ANO Radek Vondráček k diskuzi o korespondenční volbě, která je ve finálním třetím čtení. Podle zákonodárce ODS Marka Bendy ale není hořkost ze strany ANO a SPD na místě, jelikož se zákonu věnovala sněmovní půda už desítky hodin, včetně opozičních obstrukcí.

O zavedení možnosti korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí mají poslanci hlasovat příští pátek od 13:00. Pevný termín stanovila Sněmovna na návrh vládního tábora a navzdory odporu opozice. Ke slovu se nedostalo několik desítek zákonodárců hnutí ANO a SPD, kteří hodiny obstruovali svými projevy. Podle Bendy tak hořkost z opozičních lavic není na místě.

Diskuze se točila také kolem náhradníka na post místopředsedy Poslanecké sněmovny, který zbyde po nově zvolené europoslankyni Kláře Dostálové (za ANO). Benda za sebe doufá, že opozice na tak vysokou pozici nedají „žádného úplného pošuka“, na což znovu reagoval Vondráček.

„Žádného nemáme,“ ohradil se proti slovům o „pošucích“. „No, já bych vám jich napočítal tak 20,“ vzkázal na závěr poslanec ODS. „Zajímalo by mě jména těch 20 pošuků,“ opáčil Vondráček, na to už ale Benda neodpověděl.

Celou debatu s Markem Bendou můžete zhlédnout na CNN Prima News. 

Marek Benda

předseda poslaneckého klubu PČR
předseda regionálního sdružení ODS Praha