CNN Prima News: Koketování se svastikou je nepřijatelné, kritizoval Alexandr Vondra

10. června 2024
CNN Prima News: Koketování se svastikou je nepřijatelné, kritizoval Alexandr Vondra

(CNN Prima News) Nově zvolení europoslanci Alexandr Vondra (SPOLU) a Filip Turek (Přísaha a Motoristé sobě) v pořadu 360° nakousli možnost spolupráce v Evropském parlamentu – ačkoli se na řadě témat včetně Green Dealu politici shodují, Vondra vmetl Turkovi „koketování se svastikou“. Ten se bránil tím, že za vším stál jen černý humor a mladická nerozvážnost.

Celou debatu s Alexandrem Vondrou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Alexandr Vondra (ODS) získal v Evropském parlamentu mandát pro své druhé funkční období. Křeslo v Bruselu si volbami zajistila také jednička kandidátky Přísahy a Motoristů sobě Filip Turek. 

Teď mohou Vondra a Turek teoreticky spolupracovat v Bruselu v rámci jedné frakce. Europoslanec ODS Vondra v pořadu 360° řekl, jak by takovou možnost viděl. „Jsou věci programové – auta, Green Deal, migrace – tam vidím vysokou míru shody,“ řekl Vondra.

Následně ale sepsul Turka za jeho statusy na sociálních sítích, které měly podle některých spojitost s nacismem. „Druhá věc je koketování se svastikou. Můj dědeček byl protinacistický odbojář, byl zatčen gestapem a popraven v Osvětimi. Jakákoli koketérie s tímto je absolutně nepřijatelná,“ doplnil Vondra.

Alexandr Vondra

lídr eurokandidátky koalice SPOLU
místopředseda strany
europoslanec