Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

20. května 2024
Jedině spolu máme šanci vyhrát! Koalice SPOLU zahájila horkou fázi kampaně do Evropského parlamentu

(www.ods.cz) Koalice SPOLU vstoupila do horké fáze kampaně eurovoleb. Za účasti stovek podporovatelů v pražském Fantově sále zaznělo, že jedině koalice SPOLU má reálnou šanci postavit se populistům i všem, kteří Evropu využívají pouze k naplnění osobních zájmů jednoho muže. Kandidátka SPOLU je jedinou kandidátkou s výraznými osobnostmi, prověřenými usilovnou prací v Evropském parlamentu ve prospěch naší země.

„Abychom zvládli rostoucí bezpečnostní hrozby, nebezpečí spojená s nelegální migrací, společně zajistili energetickou a strategickou soběstačnost a prosperitu, musíme Evropskou unii rozumně měnit. Boj za lepší Evropu ale není bojem proti Bruselu a Evropské unii. Koalice SPOLU je jediné demokratické uskupení, které má reálnou šanci porazit v evropských volbách hnutí ANO a zabránit tak zhoubnému vlivu populistů a extremistů na budoucnost Evropy. Naše kandidátka nabízí to nejlepší, co má ČR v tuto chvíli k dispozici. Naši kandidáti jsou výrazné osobnosti prověřené lety usilovné práce ve prospěch naší země. Jedině SPOLU máme šanci vyhrát,” řekl Petr Fiala, předseda ODS a premiér.

„Kandidátku koalice SPOLU do eurovoleb vedou lídři s neoddiskutovatelnou zkušeností. Lídři, kteří práci v Evropském parlamentu dobře znají a voliči znají zase je. Svůj zájem udržovat prozápadní a prounijní směřování České republiky tak dlouhodobě dokazují. A tyto osobnosti pak skvěle doplňují v evropské politice tváře neokoukané, třeba mladší, zato s čerstvým zápalem a potřebnými kompetencemi. Jsem ráda, že za TOP 09 mohu uvést příklad ostříleného europoslance a uznávaného ekonoma Luďka Niedermayera, kterému kryje záda poslanec, místopředseda výboru pro evropské záležitosti Ondřej Kolář. A takto bych mohla pokračovat dál... Protože taková kandidátka SPOLU je – rozmanitá a kompetentní,” uvedla Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně TOP 09 a předsedkyně Poslanecké sněmovny.

„Lidovečtí kandidáti přináší do Evropského parlamentu racionální pohled na řešení problémů, které stojí před celou EU, ať jde o problematiku bezpečnosti, životního prostředí nebo i v zemědělství. Naše kandidátka úspěšně pokračuje ve vítězném projektu SPOLU. Kandidáti KDU-ČSL na společné kandidátce tří stran nás budou v EU dobře reprezentovat,” uvedl Marian Jurečka, předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády.

„SPOLU je na dostřel hnutí ANO. Naši konkurenti to moc dobře vědí a chci, abyste to věděli i vy. Abych použil hokejovou hantýrku, hrajeme v útočném pásmu, tlačíme, brankář soupeře leží na zádech. K vítězství stačí jen doklepnout puk do branky. Věřím, že dnes spustíme závěrečnou koncovku. Že puk do branky dotlačíme a hnutí ANO v závěrečné power-play ‚přejedeme‘. Máme to ve svých rukou, pojďme do toho,” uvedl Alexandr Vondra, europoslanec a superlídr kandidátky SPOLU.

„Jdeme do finále. V následujících třech týdnech se rozhodne. Jsme na dostřel hnutí ANO. Jedině koalice SPOLU má reálnou šanci vyhrát a porazit ty, kteří Evropu využívají pouze k naplnění osobních zájmů jednoho muže. Vydržme v našem tempu ještě tři týdny, nepolevujme a vyhrajeme,” uvedla Veronika Vrecionová, europoslankyně a dvojka na kandidátce SPOLU.

„Naší ambicí musí být vrátit Unii do ekonomické první ligy a Česko mezi země, které si v ní vedou nejlépe. Podcenit náznaky problému s konkurenceschopností by byla drahá chyba. A kandidátka SPOLU chce konkurenceschopnost našich firem jednoznačně podpořit. Zejména prostřednictvím inovací a tržní soutěže. Budeme pokračovat v omezování překážek podnikání a usnadňování investic. Jsme pro usnadnění života malých a středních podniků a star-tupů, které jsou hybnou silou ekonomiky Unie. Jsme pro snižování regulace i závislosti na rizikových zemích v klíčových oblastech, jako jsou čipy, důležité suroviny nebo léky. A samozřejmě jsme pro ochranu spotřebitele. Co naopak nesmíme dopustit, je vystavit naše firmy neférové konkurenci ze třetích zemí,” přiblížil Luděk Niedermayer, europoslanec a trojka na kandidátce SPOLU.

„Bezpečnost našich občanů je pro nás na prvním místě. Nebudeme podporovat žádné kompromisy, které by ji oslabily. Připravili jsme jasný program pro řešení nelegální migrace. Pašeráci a okolní diktátoři nám nebudou diktovat, kdo má přijít do EU a kdo ne,“ řekl Tomáš Zdechovský, europoslanec a číslo 4 na kandidátce SPOLU.

Koalice zároveň představila nové vizuály kampaně: https://www.dropbox.com/scl/fo/y7fufae07we0f85toornp/ANLhObuYW4NOsLLElfwO9UQ?rlkey=4yhshikyz3vrwxyzqwgkfmteq&e=1&dl=0

Volby do Evropského parlamentu se uskuteční 7. a 8. června. Koalice SPOLU kandiduje pod číslem 17. Hlavním heslem kampaně je BEZPEČNÁ EVROPA – SILNĚJŠÍ ČESKO. Více se o našich kandidátech i programu dozvíte na webu: www.spolu21.cz.

Petr Fiala

předseda vlády ČR
předseda ODS

Alexandr Vondra

lídr eurokandidátky koalice SPOLU
místopředseda strany
europoslanec

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS
členka Programového týmu ODS zemědělství