Partie CNN Prima News

19. května 2024
Partie CNN Prima News

(CNN Prima News) Diskuse o uklidňování společnosti se v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima NEWS poněkud vyhrotila. Místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS) ostře sepsul šéfa SPD Tomia Okamuru za to, že mluví o „pogromech“, které údajně pořádá pětikoalice na jeho příznivce. „Víte, co je to za historický termín? Co obsahoval? Fakt si myslíte, že vládní koalice vede pogrom vůči vašim členům? To jsou úplně neuvěřitelné výroky,“ nešetřil Skopeček kritikou.

Celou debatu s Janem Skopečkem můžete zhlédnout na CNN Prima News.

Během televizní politické debaty o uklidňování napjaté situace ve společnosti se do sebe politici pustili kvůli dřívějším výrokům, které padaly na půdě Poslanecké sněmovny i mimo ni. Rozbuškou se stal Okamurův nedávný výrok, kterým označil lidoveckého poslance Jana Bartoška za novodobého Hitlera. Ten poté uvedl, že proti šéfovi SPD zvažuje právní kroky.

Jeho argument ale vyvolal další bouřlivé reakce, tentokrát přímo ve studiu CNN Prima NEWS. „Víte, co to byly pogromy? Víte, co jste použil za přirovnání? Važte slova,“ rozzlobil se místopředseda Sněmovny Jan Skopeček, který seděl naproti stolu.

„Fakt jsou meze, které bychom překračovat neměli. Některé věci bychom neměli historicky vyprazdňovat. Úplně neuvěřitelné výroky, které vedou k tomu, o čem se tu celou dobu bavíme. Tohle do slušné politické diskuze nepatří. Pane předsedo, omluvte se za to,“ vzkázal rázně ekonomický expert ODS Skopeček.

„Fakt chcete porovnávat odvolání z funkce s pogromem? Jste fakt historicky nevzdělaný?“ pokračoval politik ODS Jan Skopeček.


 

Jan Skopeček

místopředseda Poslanecké sněmovny
místopředseda poslaneckého klubu ODS
poslanec PČR
ekonomický expert ODS
předseda ODS Hořovice