Co na to premiér CNN Prima News

15. května 2024
Co na to premiér CNN Prima News

(CNN Prima News) Premiér Petr Fiala (ODS) označil atentát na slovenského předsedu vlády Roberta Fica (Směr-SD) za šokující. V pořadu Co na to premiér na CNN Prima NEWS dodal, že situace je napjatá i v české společnosti. Podotkl také, že sám je terčem nenávistných útoků ze strany opozičního hnutí ANO, a to i na jeho rodinu.

Celý rozhovor s Petrem Fialou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Ať se každý podívá na mé webové stránky a sociální sítě a pak na stránky Andreje Babiše a Karla Havlíčka. Každý den je tam útok nejenom na mě, ale i na mou rodinu. Překračuje to všechny hranice, které jsou v demokratické politice přípustné,“ řekl premiér Petr Fiala v pořadu na CNN Prima NEWS.

Uvedl, že sám se k takovým útokům nesníží a bude stále odpovídat konstruktivní politikou a slušností. Fiala také dodal, že situace ve společnosti není napjatá jenom na Slovensku. „Je to věc nás všech, abychom se učili spolu komunikovat bez nenávisti. Tedy aby demokracie byla střetem idejí a názorů. Osobní útoky, šíření nenávisti a používání rodin jako terčů odsuzuji,“ řekl premiér Petr Fiala.

Fiala se ale necítí ohrožen. „Strach nemám. Myslím, že politik by nemohl dělat svou práci, kdyby měl strach. Znovu říkám: Musíme dělat všechno proto, abychom nešířili nenávist,“ řekl Petr Fiala.

K atentátu na Roberta Fica premiér Petr Fiala řekl: „Je zbytečné hledat slova. Je to šokující událost a všechny nás to zasáhlo. Je to odsouzeníhodné a neospravedlnitelné. Není čas na spekulace a závěry. Musíme myslet na Roberta Fica a na jeho síly. To je nejdůležitější poselství nadcházejících hodin.“

Petr Fiala

předseda vlády ČR
předseda ODS