ČSSD rozeštvává lidi, aby získala hlasy voličů

20. září 2012
ČSSD rozeštvává lidi, aby získala hlasy voličů

Na dnešní politiku se hodně nadává, mnohdy oprávněně. Před každými volbami se objeví noví spasitelé, kteří naslibují kdeco a získají hlasy voličů. Nic dobrého však po nich nezůstane, jenom zmatek a ještě silnější znechucení politikou.

Potřebujeme situaci zlepšit. Nespokojme se s tím, že všichni mluví o špatné atmosféře, o tom, že jsme uvázli na mrtvém bodě. Nenechme se svázat a demotivovat. Jestli se chceme hnout z místa, musíme pro to něco udělat. Je jen na nás, abychom nabrali potřebnou kuráž a optimismus. Věřím, že v České republice energie ke změně k lepšímu je. Česká republika je dobrou zemí pro život, zemí, kde jsou úžasní lidé a jde jenom o to, abychom nepodléhali skepsi, která se na nás valí. Věřím, že za něco stojíme, že náš život za něco stojí, že máme děti, pro které jsme povinni něco udělat. Ráda si připomínám F. L. Riegera,  který začal před rokem 1850 vydávat naučný slovník pod heslem „V práci a vědění jest naše spasení“. To heslo nám říká, co je třeba dělat. Platilo vždy, platí i dnes.

Myslím, že si nemáme nechat vnutit styl ČSSD, která chce pomocí rozeštvávání, nesnášenlivosti, nenávisti - získávat hlasy voličů. Jsem přesvědčená, že na takové politice nejde nic rozumného vystavět.

Správným základem pro změnu atmosféry i skutečnou změnu politiky je volba lidí, kteří už něco dokázali. Můžete se na ně podívat, znáte je ze svého okolí. Můžete si přečíst, co plánovali a porovnat s tím, co skutečně dokázali. Pracují a vědí, co mají dělat.

Rozhodně dávám přednost tomu, aby naše kraje řídili lidé, kteří si cestu prošlapali poctivě od píky. Krok za krokem, rok za rokem museli prokázat, že na svou práci stačí, že znají svou velikou odpovědnost.

Nečekají nás snadné měsíce, ale s lidmi, kteří stojí pevně na zemi, jsou pracovití, mají hluboký a vřelý vztah ke svému domovu, se dá zvládnout všechno. Věřím, že hlas pro kandidátní listinu ODS, kterou do krajských voleb vede někdejší ředitel přibyslavské školy Mgr. Ota Benc, se zúročí a že Vysočinu svěříme do správných rukou.

Miroslava Němcová

1. místopředsedkyně strany