Máme vlastní návrh využití obecního pozemku!

9. dubna 2024
Máme vlastní návrh využití obecního pozemku!

(Slivenecký mramor) Jistě se vám před časem dostala do rukou „anketa“, která měla otestovat zájem obyvatel Slivence o tom, jak lze využít pozemek mezi areálem AFK Slivenec a ulicí k Barrandovu. Jak jsme se dozvěděli na posledním zastupitelstvu, tak prý vyhrál návrh přírodní zelené plochy. Ostatní návrhy současného vedení byly také nepřekvapivé: koupaliště, park a druhé fotbalové hřiště. Přírodní zelená plocha, které je zde v okolí opravdu hodně, prý dostane zelenou a nikdo se nepozastavuje nad tím, že k celé věci nepředcházela větší diskuse. Opět známka toho, jak to ve Slivenci funguje!

Podle našeho názoru je potřeba více ambiciózní plán a proto bychom rádi představili náš vlastní návrh, který bude mít větší dopad pro širší veřejnost. Na pozemku mezi areálem AFK Slivenec a ulicí k Barrandovu chceme vybudovat multifunkční sportovní centrum PLUM Sport Slivenec.

Idea je taková, že půjde o zastřešené sportovní zařízení, jehož základem bude umělá sportovní plocha. Využívat se bude pro nově vzniklý tenisový klub, golfové lekce (trenažér), badminton, volejbal a další. Součástí bude posilovna, prostor pro bojové sporty, lezecká stěna, sauna a moderní kavárna určená širší veřejnosti. Výhledově třeba také sportovní dětská skupina.

Cílem tohoto návrhu je vytvoření kultovního místa, kde se budou lidé scházet nejenom za sportem, ale také posedí v moderním prostředí kavárny. Sekundárním cílem je přivést do Slivence návštěvníky z jiných částí města, aby podpořili místní drobné podnikání.

Zastřešené sportovní centrum chápeme jako velkou příležitost pro zvýšení atraktivity Slivence. Kromě tradičního a kvalitně rozvinutého fotbalu, chceme alternativní místo pro rozvoj dalších pohybových aktivit pro širokou veřejnost. Budeme rádi, pokud naši představu podpoříte v petici, kterou právě chystáme. Více již brzy na www.plumsport.cz

Pokud máte k našemu návrhu názor, rozhodně nám napište.

Děkujeme za přízeň

za koalici SPOLU

Petr BÜRGER, odsslivenec@seznam.cz

Petr Bürger

předseda MS Slivenec
člen zastupitelstva MČ Praha - Slivenec

Štítky:
komentář