V sopotnické škole hořelo. Jenom jako.

12. září 2012
V sopotnické škole hořelo. Jenom jako.

Základní škola Sopotnice uspořádala další ze série cvičných požárních poplachů, opět za pomoci Sboru dobrovolných hasičů Sopotnice, opět jako velkou akci.

V pondělí 10/9 2012 proběhl na Základní škole Sopotnice další cvičný poplach, které škola ovšem pojala jako akci, která nejenom že nenudí, ale která je mezi žáky oblíbená. „Cvičné požární poplachy pořádáme pravidelně jednou ročně. Je to akce, která ale není pouze o tom, kdo, kam a jak prchá ze školy. Potom, co se totiž odbydou tyto věci, čeká na naše žáky další program – ukázka zásahu, vybavení i auta hasičů,“ říká ředitel školy Josef Kopecký.

Letos to bylo tak, že sotva byl zahájen poplach, přijelo ke škole hasičské auto se sirénami, vyskákali z něho hasiči, pomohli učitelům školu evakuovat, vynesli „zraněné“ a „uhasili“ požár. A potom následovala zmiňovaná ukázka.

„Když už jsou žáci venku, běžná výuka je narušena, přišlo mi škoda celou situaci nevyužít. A proto hasiči dětem všechno vysvětlí, nechají je vše ozkoušet, nasadit si helmy, sednout do auta. Letos si mohli žáci zastříkat na cíl, což je pro ně samozřejmě atrakce,“ popisuje akci ředitel Kopecký. „Mám jenom strach, že kdyby hořelo opravdu, děti by se smály a těšily by se, co na ně venku čeká za program,“ uzavírá.

Mgr. Josef Kopecký

předseda místního sdružení