Antibyrokratická cena putuje do Bruselu

10. listopadu 2011
Antibyrokratická cena putuje do Bruselu

Přemysl Sobotka, 1. místopředseda Senátu Parlamentu ČR dnes v sídle Senátu Parlamentu ČR předal výroční antibyrokratickou cenu Michala Tošovského, udělovanou sdružením eStat.

Laureátem, v pořadí již šestého ročníku, se nestal jednotlivec, ale společná evropská normalizační instituce CEN/CENELEC. Ta byla založena v roce 1982 uzavřením spolupráce mezi Evropskou komisí pro normalizaci - CEN a Evropskou komisí pro normalizaci v elektrotechnice - CENELEC. Členové CEN/CENELEC jsou národní normalizační instituce zemí EU a Evropského sdružení volného obchodu. Cenu převzal Carlo Masetti, Vicepresident CENELEC. „Boj s byrokracií je problém nikdy nekončící, je to úkol kolektivní a není specifikem jednoho systému či dokonce státu. Pro nás je to s prohlubujícím se procesem evropské integrace stále více ožehavý problém celoevropský, který právě integračním procesem dost neblaze prorůstá,“ uvedl ve svém vystoupení Přemysl Sobotka.
 
Cena je udělována každoročně a nese jméno tragicky zesnulého bojovníka s byrokracií Michala Tošovského, který byl jedním ze zakladatelů eStat.cz. Cena bývá udělována jednotlivci, skupině lidí nebo organizaci za dlouhodobý odhodlaný postoj v boji s přebujelou byrokracií, za dílo, akt, čin, či ideu, která má významný přínos pro antibyrokratické hnutí.
 
Přemysl Sobotka přebírá nad vyhlašováním antibyrokratické ceny záštitu od jejího založení.
MUDr. Přemysl Sobotka

předseda regionálního sdružení
člen gremia s hlasem poradním
1. místopředseda Senátu PČR