Superdebata České televize 2022: Závěrečná výzva voličům před komunálními a senátními volbami

22. září 2022
Superdebata České televize 2022: Závěrečná výzva voličům před komunálními a senátními volbami

(ČT 1) V pátek začnou v Česku komunální volby a také první kolo senátních voleb. Předsedové sedmi stran a hnutí zastoupených v Poslanecké sněmovně hovořili v předvolební superdebatě o vztahu celostátní a místní politiky. V první části představili své priority a představy o řešení problémů plynoucích z drahých energií. Diskusi Andreje Babiše (ANO), Ivana Bartoše (Piráti), Petra Fialy (ODS), Mariana Jurečky (KDU-ČSL), Tomia Okamury (SPD), Markéty Pekarové Adamové (TOP 09) a Víta Rakušana (STAN) moderoval Martin Řezníček.

Celou debatu s Petrem Fialou můžete zhlédnout na ČT.

Lidé by měli vybírat takové kandidáty, kteří budou spravovat obce a města rozumně, míní premiér Petr Fiala. „Nemůžeme vydávat tyto volby za něco, co rozhoduje o celostátní politice. Jakkoliv celostátní témata, jako jsou třeba ceny energií a další věci, se do toho nepochybně promítají,“ říká šéf ODS. V senátních volbách je podle něj důležité, aby v horní komoře zůstala demokratická většina.

Petr Fiala řekl, že vláda udělala včas správné kroky, aby lidem vrátila jistotu. „My všem obcím garantujeme, že budou mít dostatek energií a budou je mít za zastropované ceny. A dodáme jim to prostřednictvím státního dodavatele,“ uvádí premiér.

Petr Fiala

předseda vlády ČR
předseda ODS