Slovo lídra kandidátky 2022

14. srpna 2022
Slovo lídra kandidátky 2022

Vážené dámy, vážení pánové,

rád bych vám představil kandidáty Občanské demokratické strany do blížících se komunálních voleb. Nabízíme zkušené místostarosty, současné zastupitele i nové tváře.

Záleží nám na rozvoji Bystrce a dlouhodobě řešíme zásadní i drobné problémy, které se v našem okolí vyskytují. Ve volebním období 2018-2022 jsem pracoval pro Bystrc jako místostarosta pro dopravu a vnitřní věci, kolegyně Eva Harangiová jako místostarostka pro životní prostředí a věnovala se i Bystrckým novinám.

V tomto volebním období se nám dařilo plnit nastavené priority:

  • vytvořili jsme další parkovací místa (výstavbou, dopravním značením či legalizací vzniklo či bylo legalizováno postupně téměř 200 parkovacích míst)
  • zajistili jsme lepší údržbu zeleně (vysoutěžena nová firma)
  • v rámci koalice jsme pokračovali v rekonstrukcích svěřených bytových domů (desítky bytových jader)
  • na úřadech je podán ke schválení projekt na křižovatku Přístavní x Obvodová (výstavba asi jaro 2023) a projektuje se křižovatka Kubíčková x Vejrostova
  • zajistili jsme doplnění bezpečnostních prvků a prvků pro nevidomé např. na přechodech a křižovatkách vedoucích k základním školám, na ulici Přístavní v sezóně snížení rychlost atd.
  • opraveny jsou desítky účelových komunikací, chodníků, šlapáků a schodišť (každý rok 10-16 akcí za téměř 4 mil. Kč)
  • zavedli jsme ankety zjišťující názor či zájem občanů (jednosměrka nad Kašnou, parkování Heyrovského, Černého, Teyschlova)
  • připravili jsme projekt na opravu komunikace od Dosty až k hrázi včetně návrhu umístění laviček a dalšího mobiliáře pro vytvoření příjemné procházkové trasy
  • v rámci koalice jsme pomohli k navýšení kapacit mateřských školek (po školce na Kamechách zahájena výstavba školky Nad Dědinou)
  • důrazně jsme vystupovali proti vedení R43 přes území Bystrce (v tomto volebním období jsme opakovaně prosadili usnesení proti trasování X43 přes obydlenou část Bystrce jak v rámci projednávání Zásad územního rozvoje, tak při projednávání Územního plánu)

Náš volební program a kandidátní listina.

Výše uvedené platí pro městskou část Brno-Bystrc, kde kandiduje ODS samostatně. Pro volby do zastupitelstva města Brna kandiduje ODS společně s TOP09 pod hlavičkou "SPOLEČNĚ". Do zastupitelstva města Brna na kandidátce "SPOLEČNĚ" kandidují i naši zastupitelé městské části a to Ing. Tomáš Jára na 22.místě kandidátky a Ing. Eva Harangiová na 44. místě kandidátky.

ODS nejlépe podpoříte tak, když na volebním archu pro městskou část Brno-Bystrc zakřížkujete ODS a pro město Brno SPOLEČNĚ.
Na rozdíl od voleb do poslanecké sněmovny se v komunálních volbách nevyplatí "křížkovat kandidáty" protože tak dáte dané straně jen tolik hlasů, kolik lidí jste zakřížkovali, zatímco zakřížkováním celé strany, dáváte dané straně plný počet hlasů.

V případě dotazů či podnětů se na mě prosím obracejte na mailové adrese jara.verejna@seznam.cz.

Tomáš Jára,

lídr kandidátky ODS Brno-Bystrc