Doprava v Bystrci

16. října 2021
Doprava v Bystrci

Vážení čtenáři, obyvatelé Bystrce,
v polovině října byla dokončena a předána do užívání odstavná zpevněná plocha pro 9 vozidel podélně parkujících na ulici Kamechy (úsek pod kotelnou Teyschlova).

Dokončena byla oprava chodníku v Centrálním parku za domem Kachlíkova 15 a také chodník a šlapákový chodník u Valouškova 12.

Vysoutěžili jsme opravu účelové komunikace na ulici Přístavní za cenu 489 230Kč+DPH s termínem realizace do 30.11.2021 (zhotovitel Brixton) a také opravu komunikace na Kozí horce 2.etapa nad parkovištěm za cenu 487 506Kč+DPH s realizací nejpozději do 3.12.2021 (zhotovitel H.K.U. spol s.r.o.).

Aktuálně je projednávána druhá vlna instalace cyklostojanů do tří lokalit - smyčka Ečerova, kde se čeká na souhlas DPMB, u Billy na ulici Kubíčkova a u Gymnázia Fleischnerova. Všechny stojany jsou financovány z úrovně města Brna, spravovat a udržovat je bude městská část Brno-Bystrc s výjimkou stojanu u Gymnázia, kde v případě souhlasu pana ředitele bude předán stojan do správy školy. Hlavním projektantem umístění stojanů na kola je pan Ing. Adolf Jebavý, se kterým jednotlivé lokace konzultujeme. První vlna proběhla v loňském roce, kdy byly stojany umístěny k přehradě, před radnici na náměstí 28.dubna, u knihovny Vondrákova a v Údolí oddechu.

Na výrobním výboru ke křižovatce Přístavní x Obvodová dne 16. září byla projektantem představena první verze úpravy křižovatky na světelně řízenou. Vzhledem k připomínkám DPMB, SÚS a dalších subjektů bude dokumentace upravena tak, že v budoucnu dojde k celkovém rozšíření vozovky, aby jednotlivé jízdní pruhy mohly být 3,25m široké, bude upraven záliv jedné ze zastávek, posunuto veřejné osvětlení a sítě, aby se křižovatka stala bezpečnější a komfortnější. Další výrobní výbor, kde měl být předložen upravený projekt, je po uzávěrce tohoto čísla, budu vás tedy informovat v čísle dalším.

Tomáš Jára,

místostarosta, předseda místního sdružení ODS Brno-Bystrc