Evropská zemědělská politika selhala

30. srpna 2012
Evropská zemědělská politika selhala

Přemysl Sobotka, 1. místopředseda Senátu Parlamentu ČR se dnes spolu s ministrem zemědělství České republiky Petrem Bendlem a také ministrem zemědělství Slovenské republiky Ľubomírem Jahnátkem zúčastnil slavnostního zahájení 39. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka.

Ve svém úvodním vystoupení uvedl, že zatímco evropská zemědělská politika stále více selhává, čeští zemědělci jsou i v obtížných podmínkách konkurenceschopní. „Velmi si nepřeji, aby se česká pole proměnila v moře řepky, či jiné, momentálně dotačně výhodné plodiny nebo v moře solárních panelů,“ řekl při zahajovacím projevu.

„Evropská zemědělská politika je plná nepřehledných a také nesmyslných nařízení a já vidím malou vůli to měnit. Je potřeba v tomto prostředí zájmy českých zemědělců tvrdě hájit. V tomto totiž nejde o jednotný evropský trh, ale o českou krajinu, české potraviny a české farmáře,“ uvedl dále Přemysl Sobotka.

Celý projev 1. místopředsedy Senátu PČR Přemysla Sobotky čtěte ZDE.
MUDr. Přemysl Sobotka

1. místopředseda Senátu PČR
předseda regionálního sdružení
člen gremia s hlasem poradním