ODS Praha: Pražské dopravě hrozí kolaps. Slibovaná koordinace dopravních omezení se nekoná. Prý je vše v pořádku.

18. března 2021
ODS Praha: Pražské dopravě hrozí kolaps. Slibovaná koordinace dopravních omezení se nekoná. Prý je vše v pořádku.

Radní pro dopravu Adam Scheinherr na dnešním jednání Zastupitelstva představil rozsáhlý materiál, týkající se dopravních omezení v souvislosti s plánovanými opravami pražských komunikací. Z celkových 40 investičních akcí jich byla téměř polovina odmítnuta vedeními jednotlivých radnic pro jejich chaotičnost a nekoordinovanost. V mnoha případech se akce časově překrývají a jejich nekoordinovanost tak přinese víc škody, než užitku. Náměstek Scheinherr opakovaně odmítá transparentně a podle pravidel komunikovat se starosty městských částí a ohrožuje tak plynulost procesů přípravy staveb a opatření v dopravě. Podle náměstka zvoleného za hnutí Praha sobě je vše v pořádku a není potřeba blíže spolupracovat. Jím předložený materiál ale vypovídá o pravém opaku.

V ODS jsme vždy prosazovali efektivní a koordinovaná řešení v dopravním systému hlavního města. Pokud by měla být naplněna jen polovina navržených investičních akcí tak, jak je představil pan náměstek Scheinherr, dojde zcela jistě k dopravnímu kolapsu v hlavním městě Praze. Proto je nezbytně nutné, aby pan náměstek začal skutečně komunikovat se všemi zainteresovanými stranami a to s předstihem a bez emocí. Přinese to efektivnější řešení, které se dlouhodobě vyplatí nejen Praze, ale hlavně všem Pražanům,” říká zastupitel za ODS a starosta Běchovic Ondřej Martan.

ODS Praha proto vyzývá náměstka Scheinherra k přijetí jasných transparentních a předvídatelných pravidel, které mu byly předloženy již začátkem března tohoto roku. Usnesení je připraveno a bylo kladně projednáno radnicemi největších městských částí hlavního města Prahy. Svou podporu mu vyjádřila i většina městských částí, zastoupena ve Svazu městských částí hlavního města Prahy. Volení zástupci Pražanů tak dávají jednoznačně najevo svou vůli a snahu informace získávat a o připravovaných dopravních stavbách vést s Magistrátem konstruktivní debatu. Odmítáme pokračující chaos v pražské dopravě.

Mgr. Zdeněk Zajíček,
předseda klubu zastupitelů ODS v ZHMP