Jak vybrat ty "pravé" nebo "levé"...?

13. srpna 2012
 Jak vybrat ty "pravé" nebo "levé"...?

V říjnu budeme volit své krajské zastupitele a senátory. Za pár týdnů vyvrcholí volební kampaň a na voliče se začne valit ze všech stran množství sdělení, slibů a přesvědčování.

Cíl je jasný, získat co největší podporu ve volbách, a tím i možnost ovlivňovat krajskou politiku v souladu s volebním programem politické strany nebo uskupení, které
kandidáti reprezentují. Co vlastně ten nebo onen reprezentuje? Chce silný stát s armádou úředníků rozdělujících neefektivně peníze občanů, nebo naopak staví svou politiku na posílení odpovědnosti jednotlivce? Je na to jednoduché pravidlo a objevilo se již v českém filmu Pelíšky: ,,Co vidíš, kaši nebo kuře? Tak vidíš!“ Za těch pár týdnů asi nikdo nikoho nepřesvědčí o tom, že on je ten pravý, čistý a nejlepší. Každý máme za sebou nějakou historii, úspěchy a neúspěchy, je dobře, pokud člověk ví, co od nás může čekat, a rozhodně s námi nemusí souhlasit. Při rozhodování by měl vítězit zdravý rozum: ,,Jen hlupák se dvakrát spálí o stejná kamna“. Na to ale máme ještě chvíli čas a tak Vám přeji pěkné letní dny, spoustu zážitků na Vašich cestách a šťastné návraty do kraje, kde jste doma.



Bc. Miloslav Plass

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
krajský zastupitel