Změna ve vedení gymnázia Dašická, bude i změna ve financování?

2. srpna 2012
Změna ve vedení gymnázia Dašická, bude i změna ve financování?

Pardubická ODS i v době škrtů podporuje vyvážené investice do všech typů škol.

Krajská rada Pardubického kraje schválila na doporučení výběrové komise nového ředitele Gymnázia Dašická Mgr. Luďka Buriana, dlouholetého učitele této školy. Odcházející ředitelka Mgr. Jitka Svobodová si zaslouží poděkování za 7 let odvedené práce. Pod jejím vedením škola započala rozsáhlou modernizaci a její studenti po celou dobu pokračovali v dosahování vynikajících výsledků na mezinárodních soutěžích i v přijímacích řízeních na vysoké školy. Právem ji po zrušeném prvním kole výběrového řízení podpořili studenti i veřejnost.

Vítáme především zachování kontinuity ve fungování prestižního pardubického Gymnázia Dašická. Jmenování jednoho z dlouholetých členů učitelského sboru za ředitele vnímáme jako dobrou zprávou pro všechny, kterým záleží na udržení dosavadní vysoké kvality vzdělání. Doufáme, že celá škola pod vedením nového ředitele obhájí svou pozici předního vzdělávacího institutu s nejlepšími výsledky mezi středními školami v Pardubickém kraji a své místo mezi 10 nejkvalitnějšími středními školami v celé České republice.

Věříme, že nová koncepce vedení školy bude nadále směřovat k udržení úrovně vzdělání a že bude dán dostatečný prostor všem pedagogům, aby se mohli plně soustředit na svou práci. Jedině ekonomicky a personálně stabilní škola s kvalitním pedagogickým sborem a dobrým vedením dokáže vytvářet vhodné prostředí pro vzdělávání gymnazistů.

Pro udržení vysoké úrovně gymnázia je nutné najít i v současné době škrtů dostatek prostředků nejen pro zajištění chodu školy, ale také pro dostatečné odměňování kvalitních pedagogů. Tím se zabrání případným odchodům pedagogů do soukromé sféry. Pokud chceme, aby se Česká republika co nejlépe uplatnila v globální konkurenci, musíme začít s investicemi do vzdělání.

My, jako členové ODS, budeme investice do vzdělání plně podporovat a prosazovat.

Novému řediteli přejeme hodně úspěchů.

V dokumentech naleznete text otištěný dne 4.8.2012 v Pardubickém deníku.

Ing. Mgr. Vítězslav Štěpánek

předseda místního sdružení
člen oblastní rady
starosta