Memorial Vlastimila Voleského

22. července 2012
Memorial Vlastimila Voleského

V sobotu 23. června se na Staré Lhotce v České Třebové konal již čtvrtý ročník Memorialu Vlastimila Voleského.

Memorial Vlastimila Voleského je fotbalový turnaj pro hráče fotbalové přípravky, který nese jméno místního rodáka a velmi aktivního sportovce, ale také člověka, který se o Lhotku staral i jinak, například jako předseda Osadního výboru. Vlastimil Voleský byl navíc zakládajícím členem ODS v České Třebové a zůstal této straně věrný až do konce.

„Vlastíka jsem si neuvěřitelně vážil především jako člověka,“ řekl Mgr. Josef Kopecký, předseda místního sdružení ODS v České Třebové a zároveň člen Rady města, který nad tímto sportovním podnikem převzal záštitu. „Víte, já ho poznal někdy v roce 1998, když jsem vstoupil do ODS, a nesmírně na mě zapůsobil svým přímým a kamarádským jednáním,“ dodává Kopecký.

Letošního ročníku Memorialu se zúčastnilo pět družstev: mladí fotbalisté z České Třebové, Rybníka, Vamberka, Libchav a Lanškrouna, kteří se sebou navzájem svedli tuhý boj o vítězství. První se nakonec umístili fotbalisté Baníku Vamberk, Třebováci skončili třetí.

„Je to úžasné, že se koná podobná akce. Ze dvou důvodů: Jednak proto, že to mladé zvedne od počítačů, ale také proto, že si tím celá Lhotka připomíná Vlastíka,“ říká Kopecký.

 

Mgr. Josef Kopecký

předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení
místopředseda regionálního sdružení
zastupitel