Volební program ODS Sadská pro komunální volby 2018

10. září 2018
Volební program ODS Sadská pro komunální volby 2018

10 bodů pro lepší Sadskou

1.Náměstí jako výkladní skříň města

Chceme dát náměstí a jeho okolí podobu, kterou si zaslouží. Náměstí má být vizitkou města. Výsledná podoba by měla vzejít z celospolečenské diskuse a návrhů architektonických studií. Sadské náměstí má vypadat tak aby na něj mohl být každý občan města právem hrdý. Při rekonstrukci chodníků a ulic budeme postupovat systematicky a dbát ne jejich jedinečný ráz.

2. Rekonstrukce budovy Muzea

Chceme zrekonstruovat budovu Muzea na Palackého náměstí a vytvořit tak zázemí pro aktivity mládeže, seniorů i spolků. V rámci rekonstrukce přidáme výtah, aby se budova stala bezbariérovou

3. Vyrovnané hospodaření města

Veřejné investice budeme směřovat ke smysluplným a udržitelným projektům. Nebudeme zbytečně zadlužovat město, chceme jej budoucím generacím předat v dobré fiskální kondici. Všechny projekty a investice budeme připravovat a realizovat s ohledem na hospodaření města. Sadská by vždy měla mít vyrovnaný rozpočet.

4. Bezbariérová radnice

Město by mělo jít příkladem, proto chceme upravit vnitřní prostory radnice a přidat výtahovou šachtu, tak aby se budova městského úřadu stala bezbariérovou. Skutečně otevřená radnice je otevřená i pro ty, pro které je schod vážnou překážkou.

5. Veřejná zeleň

O veřejnou zeleň se chceme starat s péčí, kterou si zaslouží. Vysadíme náhradu za stromy v minulosti vykácené. Vysazovat budeme především domácí druhy (lípa, dub, buk) vhodně doplněné o stále zelené dřeviny.

6. Pro rodiny

Zřídíme městský fond bydlení, který bude určen především pro rodiny s dětmi, dále pak pro rekonstrukce fasád a další projekty, které povedou ke zlepšení bydlení. Chceme zlepšit kvalitu dětských hřišť a rozšířit jejich počet.

7. Pro seniory

Zasadíme se o zřízení druhého domu s pečovatelskou službou. V zrekonstruované budově Muzea vytvoříme městský klub seniorů. Chceme tak zpříjemnit život našim seniorům a vytvořit zázemí pro jejich setkávání a aktivity.

8. Pro mladé

Budeme podporovat všechny, kteří aktivně pracují s mladými lidmi. Chceme, aby se město stalo plnohodnotným partnerem pro všechny, kteří věnují svůj čas a energii práci mladými lidmi.

9. Pro spolky

Spolky jsou důležitou součástí naší společnosti a nabízí řadu možností vyžití jak pro mládež, tak pro seniory, proto je budeme finančně podporovat. Chceme, ale nastavit jasná pravidla pro spolky, které žádají o veřejné prostředky.

10. Pro rozvoj turistického ruchu

V rámci rozvoje turistického ruchu chceme zřídit naučnou stezku po památkách města a zasadit se o vybudování rozhledny na sadském kopci.