ODS S PODPOROU SVOBODNÝCH NABÍZÍ BRŇANŮM ZLEPŠENÍ DOPRAVY, PARKOVÁNÍ, DOSTUPNÉ BYDLENÍ I CHYTRÉ MĚSTO

18. června 2018
ODS S PODPOROU SVOBODNÝCH NABÍZÍ BRŇANŮM ZLEPŠENÍ DOPRAVY, PARKOVÁNÍ, DOSTUPNÉ BYDLENÍ I CHYTRÉ MĚSTO

Brněnská ODS spolu se zástupci Svobodných a spolku Brno autem v pondělí 18. června 2018 v centru města zahájila kampaň pro říjnové komunální volby a představila společný program.

Od dubna na jeho přípravě spolupracovala s odborníky i občany, kteří měli možnost své podněty, názory i kritické připomínky k problémům města vyjádřit na webu www.spolecne2018.cz

„Děkuji všem, kteří se společně s námi na přípravě programu podíleli, i všem Brňanům, kteří nám zasílali své podněty. Dorazilo jich opravdu hodně. Výsledkem je silný program pro naše město a jeho budoucnost, program, který nabízí konkrétní řešení mnoha problémů města a není založen jen na nereálných či populistických slibech,“ uvedla kandidátka na primátorku města za ODS Markéta Vaňková.

„Podařilo se nám s ODS najít shodu na řešení všech podstatných problémů. Máme i stejný názor na to, kam by mělo naše město v budoucnu směřovat. Poslední čtyři roky byly obdobím promarněných šancí a nesplněných slibů. My máme jinou představu, jak město řídit, a víme, co je třeba zlepšit i jak toho dosáhnout. Brno si zaslouží kompetentní a zodpovědnou správu a lepší budoucnost,“ doplnil předseda jihomoravských Svobodných a kandidát do zastupitelstva města David Pokorný.

Zahájení kampaně v Brně se zúčastnil také předseda ODS Petr Fiala. Ten připomněl, že letošní komunální volby budou z mnoha důvodů velmi důležité.

„Současné dění v naší zemi, vznikající polokomunistická vláda i prezident, který náš stát posouvá daleko na východ, jsou velkým varováním a my si to uvědomujeme. Stále více se ukazuje, že ODS je jediná rozumná a relevantní alternativa hnutí ANO, které je zodpovědné za dlouhodobou politickou krizi v České republice. Popírání demokratických hodnot a opětovný nástup komunistů k moci může být za pár měsíců problémem nejen celostátním, ale může se dotknout i budoucnosti obcí a měst po komunálních volbách. Jsem proto rád, že v Brně se podařilo pod vedením ODS sjednotit pravicové síly, které i svým programem nabízí voličům rozumná řešení problémů a poctivou práci pro město Brno,“ konstatoval předseda ODS Petr Fiala.

Program ODS obsahuje 7 bodů pro chytré Brno.  Téma tzv. Smart City, tedy chytrého města, prostupuje všemi oblastmi s cílem ukázat, že projekt chytrého města nabízeného ODS může pozitivně ovlivnit každodenní život Brňanů ve všech situacích.

„ODS nabízí 4 základní programové priority, týkající se řešení hlavních problémů města. Především zlepšení dopravy, aby Brno bylo průjezdné a nestálo v kolonách, vyřešení parkování, aby Brňané měli kde parkovat, a rychlé přijetí nového územního plánu, který zároveň umožní lepší dostupnost bydlení v Brně,“ představila hlavní body programu Markéta Vaňková.

V každé z priorit pak program ODS představuje i návrh konkrétních opatření.

  • Pro zlepšení brněnské dopravy bude zřízena koordinační skupina, která bude podstatně lépe a s časovým předstihem plánovat všechny stavby, opravy a uzavírky komunikací, než je tomu teď. Smlouvy se zhotoviteli budou upraveny tak, aby práce probíhaly podstatně rychleji a tam, kde je to možné, aby se pracovalo i během noci a přes víkendy, jak je to obvyklé v zahraničí. 
  • Pro zlepšení parkování bude ihned po volbách obnoveno navyšování parkovacích míst, ať už změnou dopravního značení, nebo výstavbou nových. Okamžitě bude zrušen nesmyslný ceník, respektive poplatky za parkování, které před nedávnem město schválilo pro zaváděné rezidentní zóny a které připraví Brňany pouze o peníze, přičemž zlepšení parkování jim nepřinesou
  • Pro lepší dostupnost bydlení a další rozvoj města bude schválen nový územní plán, který mimo jiné umožní výstavbu nových bytů. Navýšením nabídky klesne jejich cena.

S kompletním zněním volebního programu i hlavními programovými tezemi se Brňané mohou seznámit na webu www.spolecne2018.cz