ODS Praha: Radní Plamínková ohrozila dostavbu Silničního okruhu kolem Prahy. Chceme mimořádné zastupitelstvo.

4. října 2017
ODS Praha: Radní Plamínková ohrozila dostavbu Silničního okruhu kolem Prahy. Chceme mimořádné zastupitelstvo.

(www.ods.cz/region.prazsky) Pražská ODS odmítá další obstrukce dostavby okruhu ze strany Trojkoalice, jmenovitě radní za STAN Jany Plamínkové. Její asistent se měl 27. 9. na veřejném projednávání EIA ke stavbě 511 Pražského okruhu vyjádřit, že pokud nedojde k přepracování EIA v místě mimoúrovňové křižovatky Dubeč, vyjádří hlavní město Praha nesouhlas s celým dokumentem EIA jako celkem. Poté paní radní Plamínková (STAN) jménem hlavního města Prahy odeslala na ministerstvo podepsaný, oficiální dopis, který toto stanovisko potvrzuje. Situaci považuje pražská ODS za tak závažnou, že společně s TOP09 iniciovala svolání mimořádného zastupitelstva hlavního města.

 

Není to nic jiného než snaha o zbrždění celé stavby, na kterou čekají statisíce obyvatel nejen Prahy, ale celé České republiky jako na smilování. Radní Plamínková by měla vyvodit osobní odpovědnost a okamžitě odstoupit sama. Pokud tak neučiní, budeme její odvolání navrhovat na mimořádném zastupitelstvu, které společně s dalšími opozičními kolegy svoláváme,“ dodává předseda pražské ODS Filip Humplík.

Na obstrukce jakékoliv dopravní stavby od Zelených jsme si již bohužel zvykli, ale jsme šokováni z toho, že se k tomu propůjčí i představitelé STAN. Pan Farský jako celostátní lídr po Praze slibuje, že stát nemá lidem překážet, ale jeho starostka a kandidátka do sněmovny paní Plamínková se pokusila potají zastavit jednu z nejvýznamnějších infrastrukturních staveb v ČR. Nejabsurdnější na tom je fakt, že kdyby ODS včera neposlala otevřený dotaz celé Radě hl. města, a na toto flagrantní pochybení nepoukázala, tak o tom nikdo neví. Tak ať si každý sám udělá obrázek, jak funguje magistrátní koalice v čele s paní primátorkou Krnáčovou.,“ uzavírá předsedkyně klubu zastupitelů Alexandra Udženija.

 

ODS Praha

Štítky:
tisková zpráva