Interpelace na ministra dopravy ve věci obchvatu komunikace I/36

10. listopadu 2016
Interpelace na ministra dopravy ve věci obchvatu komunikace I/36

(www.psp.cz) Ústní interpelace poslance Simeona Karamazova na ministra dopravy Dana Ťoka ve věci obchvatu komunikace I/36.

 
Simeon Karamazov:
Vážený pane ministře, dne 10. 10. 2016 byla na vaše ministerstvo doručena petice občanů, kteří upozorňují na svou nespokojenost se stavem dopravy na komunikaci I/36, která vede ze sjezdu z dálnice D11 přes Lázně Bohdaneč směrem do Pardubic. Již v březnu vám byl doručen dopis v této záležitosti i od představitelů Pardubického kraje. Občané i představitelé dotčených obcí poukazují na současný dlouhodobě nevyhovující stav. Kvůli absenci plánovaného, leč dosud nerealizovaného obchvatu jsou obyvatelé vystavováni nadměrnému množství projíždějících automobilů a zejména kamionů. Situace s výstavbou silnic v Pardubickém kraji je dlouhodobě neuspokojivá, například mnohokrát zmiňovaná problematická dostavba dálnice D35, což záležitost, ve které jsem vás již interpeloval na minulé schůzi Sněmovny. Tato situace je však specifická i proto, že se přímo dotýká jediného lázeňského města v kraji, problémem proto nejsou zasaženi pouze místní obyvatelé a také turisté a lázeňští hosté.
 
Proto se vás ptám: Seznámil jste se již osobně s obsahem této mnou zmíněné petice? Změnila se dle vašeho názoru situace od března letošního roku, kdy jste obdržel vyjádření vedení Pardubického kraje v této věci? A jaké konkrétní kroky k této záležitosti plánujete? Můžete zde uvést například termín, kdy by mohly započít práce na této stavbě? Děkuji za písemnou odpověď.