Odborníci připravují analýzu pro Plán rozvoje Zlínského kraje

18. dubna 2012
Odborníci připravují analýzu pro Plán rozvoje Zlínského kraje

Dne 16. dubna se sešel na své druhé schůzi koordinační výbor pro zpracování Plánu rozvoje územního obvodu Zlínského kraje. Tento materiál navazuje na zastřešující Strategii rozvoje Zlínského kraje, platnou do roku 2020. Zároveň se během 16. a 17 dubna setkaly také pracovní skupiny pro jednotlivé tematické oblasti připravovaného dokumentu.

"Cílem je zpracování a dokončení analýz, na kterých budou pracovat všechny čtyři pracovní skupiny pro jednotlivé stanovené tematické oblasti. Výsledky se zapracují do finální verze analytické části Plánu rozvoje územního obvodu Zlínského kraje pro roky 2013 až 2016," vysvětlil statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš, který má oblast strategického rozvoje kraje ve své kompetenci. Spolu s ním a dalšími zástupci kraje jsou členy koordinačního výboru pro přípravu plánu rozvoje také rektor Univerzity Tomáše Bati prof. ing. Petr Sáha, Csc. a předseda představenstva Krajské hospodářské komory Zlínského kraje ing. Miroslav Lukšík, Csc.

Čtyři pracovní skupiny mají ve své náplni tematické oblasti takzvaných pilířů Strategie rozvoje Zlínského kraje. Jsou jimi Konkurenceschopná ekonomika, Úspěšná společnost, Efektivní infrastruktura a rozvoj venkova a Atraktivní region. Plán rozvoje Zlínského kraje je podrobnějším rozpracováním Strategie rozvoje Zlínského kraje do roku 2020. Zaměřuje se na období příštích tří let, včetně přesnějšího nasměrování rozvojových aktivit a vytýčení konkrétních úkolů, které je třeba v daném časovém úseku splnit.

"Počítáme s tím, že pracovní skupiny předloží v průběhu prvního pololetí obsahovou část plánu. V červnu pak dojde k prvnímu projednání materiálu orgány kraje," uvedl Libor Lukáš.

Libor Lukáš

předseda regionálního sdružení