Uvítal bych zavedení finančních stropů na volební kampaně

12. března 2012
Uvítal bych zavedení finančních stropů na volební kampaně

V rámci krajských voleb chce kandidát ODS na hejtmana Jihomoravského kraje Jiří Crha zavést finančních stropy na volební kampaně. Takový krok by jednoznačně přispěl k větší transparentnosti, ať by se jednalo o nařízení v centrální rovině nebo pouhou deklarací mezi kandidáty na krajské úrovni.

„Vzhledem k časové tísni a neshodám mezi jednotlivými stranami na celostátní úrovni vidím jako řešení společnou deklaraci kandidátů na Jižní Moravě. V nejbližších dnech proto hodlám s návrhem oslovit ostatní kandidáty. Jsem přesvědčen, že jej uvítají. Stanovení finančních stropů, stejně jako poctivé a transparentní zveřejňování jednotlivých darů, mělo být už dávno standardní součástí všech volebních klání,“ uvádí Jiří Crha.

Konkrétní výše finančního stropu musí podle něj vzejít ze společné dohody mezi lídry. „Je to otázka k diskusi, dokázal bych si ale představit horní hranici v rozmezí tří, maximálně čtyř milionů. Nemůžeme přece prosazovat politiku úsporných opatření a sami investovat zbytečné prostředky do nesmyslných megalomanských kampaní, jak jsme tomu byli svědky v minulosti především v podání ČSSD,“ doplňuje Crha.   

K podobě vlastní volební kampaně Jiří Crha uvádí:„Povedeme střídmou, pozitivní a finančně nenáročnou kampaň zaměřenou na osobní setkání s občany a vysvětlování našeho programu. Nechceme voliče ohromit množstvím billboardů, inzerátů a populistických slibů, ale kvalitním a srozumitelným programem, který lidi osloví.“

Jednotlivé programové body bude jihomoravská ODS prezentovat v průběhu následujících měsíců. Kompletní volební program pak představí na začátku září v rámci zahájení horké volební kampaně.

Ing. Bc. Jiří Crha

lídr kandidátní lístiny pro volby do Z JMK 2012

Štítky:
tisková zpráva