25. června 2024

Koalice ODS a TOP 09 nasazuje do služby pro kraj odborníky

Vyhlášením voleb byla oficiálně zahájena kampaň před podzimními krajskými volbami. Koalice Občanské demokratické strany a TOP 09 se zaměří na důležitá témata, rozvoj regionu i vyrovnané a proinvestiční hospodaření.

Lídrem kandidátní listiny je krajský radní Ladislav Valtr a v předních pozicích ho doplňují již zkušení krajští zastupitelé Petra Šimečková, Magda Křivanová z ODS a v první desítce Michal Sláma s Jiřím Skalickým z TOP 09. Svou kandidaturou ze zadních pozic koaliční kandidátku podpoří nadregionálně známá jména jako jsou senátor a náměstek hejtmana Michal Kortyš, poslanec a zastupitel Pardubic Karel Haas a významní starostové.

„Při skládání kandidátky jsme kladli důraz na to, abychom na ní měli zastoupeny odborníky z oblastí, které jsou pro rozvoj Pardubického kraje důležité. Ať už se jedná o dopravu, zdravotnictví, školství, regionální rozvoj, kulturu, evropské fondy nebo digitalizaci. Silná je celá naše „sestava“, od čelních míst přes „zálohu“ až po ta poslední místa. Chceme kraj posouvat ve všech resortech, a to jak místně, tak oborově,“ sdělil lídr koalice Ladislav Valtr.

Stranické orgány obou koaličních stran už před časem schválily společnou kandidátní listinu ODS a TOP 09. Pokračování spolupráce získalo silnou podporu v členské základně TOP 09 i ODS, pro koalici bylo také všech 8 současných krajských zastupitelů. Spojení funguje programově i lidsky a daří se nám plnit naše programové cíle. Chceme proto i nadále ve spolupráci pokračovat,” shrnul lídr za TOP 09 Michal Sláma.


Programové prohlášení pro komplexní rozvoj regionu bude zveřejňováno postupně během letních prázdnin. „Zaměříme se na lepší koordinaci a další posílení investic do silniční dopravní sítě, dále na stabilizaci zdravotnického personálu a pokračování v modernizaci nemocniční sítě. Vzhledem k demografické křivce potřebujeme upravit vzdělávací obory na středních školách a nesmíme zapomenout ani na sociální oblast a podporu potřebných,“ řekl Ladislav Valtr.


ODS společně s TOP 09 kandidují pod svými stranickými značkami.I v této době, ve spojitosti s vnímáním sice ozdravných, ale nepopulárních a často bolavých opatření na republikové úrovni, chceme držet pomyslnou vlajku a značku. Skutečnou politickou příslušnost tedy nijak na oko v názvu nepřevlékáme ani neschováváme,“ uzavřel Ladislav Valtr.

Štítky:
tisková zpráva