11. června 2024

Veronika Vrecionová po volbách i nadále povede europoslanecký klub ODS, chce navázat na dosavadní budování silné pozice strany

(www.ods.cz) Europoslanecký klub ODS je znovu kompletní. Zvolení europoslanci vyjádřili v pondělí 10. června podporu dosavadní předsedkyni Veronice Vrecionové v zastupování jejich klubu. Návrh Veronika Vrecionová dle svých slov přijala s pokorou ale i velkým závazkem. Zvolena byla následně jednomyslně. Alexandr Vondra byl ve volbě zvolen místopředsedou klubu, nově zvolený europoslanec Ondřej Krutílek bude vnitrostranicky zastávat koordinátora hlasování občanských demokratů v Evropském parlamentu.

„Výsledek voleb považuji za slušný. Je obhajobou naší dosavadní práce v Evropském parlamentu pro Českou republiku, ale i poděkováním desítkám dobrovolníků, kteří v posledních měsících každým dnem byli s námi a při nás. S radostí, závazkem i pokorou jsem přijala výzvu pokračovat v pozici předsedkyně europoslaneckého klubu ODS. Chci navázat na dosavadní budování silné pozice strany ve frakci. Pracovití kolegové Saša Vondra s Ondřejem Krutílkem mi budou velkou oporou,” řekla Veronika Vrecionová, předsedkyně europoslaneckého klubu ODS a zvolená europoslankyně.

Veronika Vrecionová pochází z Českých Budějovic. Vystudovala Vysokou školu ekonomickou, v lednu 1990 začala pracovat v oddělení zahraničního protokolu Kanceláře prezidenta republiky. V roce 2006 byla zvolena starostkou obce Přezletice, svůj mandát obhájila i po komunálních volbách v roce 2010. Ve stejném roce byla zvolena i senátorkou za senátní obvod Mělník. V parlamentních volbách 2017 byla za ODS zvolena poslankyní za Středočeský kraj. V Poslanecké sněmovně se zabývala zemědělskou problematikou, byla místopředsedkyní Zemědělského výboru a členkou Výboru pro sociální politiku. V roce 2019 byla zvolená poslankyní Evropského parlamentu, kde je rovněž členkou Zemědělského výboru. V červnu roku 2023 se stala předsedkyní europoslaneckého klubu ODS. Od roku 2016 je zároveň předsedkyní Spolku pro obnovu venkova, který sdružuje více než 830 členů z celé České republiky.

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS
členka Programového týmu ODS zemědělství